Zwangerschapsupdate | Week 25-28

Zwangerschapsupdate | Week 25-28

Het voelt nog alsof het nog kortgeleden is dat ik de laatste update heb geplaatst, maar ondertussen zijn er alweer 4 weken om! In die 4 weken heb ik niet stil gezeten. Nou ja, opzich wel maar wel wat bezoekjes aan belangrijke dingen gebracht. Benieuwd? Lees maar mee!

Week 25
De tweede week van de verbouwing is begonnen en mijn nesteldrang ook! Doordat het een dikke bende in huis is, beginnen mijn handjes enorm te jeuken om alles zo snel mogelijk weer schoon te krijgen. Er zijn alleen twee redenen die dit tegen houden. De eerste is dat het zonde is om nu te gaan schoon maken, de volgende dag kun je weer opnieuw. En de tweede dat mijn lichaam dat nog niet aan kan. De klachten worden steeds minder gelukkig, maar bij meer (zware) bewegingen neemt het weer toe. Dus we blijven lekker hangen op de bank met een tv die overuren draait. Mijn buik heeft ondertussen – van al dat stilzitten – weer een groeispurt gemaakt. Het bukken gaat een stuk lastiger en daar moet ik wel even aan wennen. Niet snel meer even wat van de grond af plukken of even snel je schoenen aan trekken. Ach, goed teken toch? Het is toch wel belangrijk dat je buik een beetje mee groeit zodat zij wat meer ruimte heeft.

Week 26
Eerst was dit de eerste officiële mijlpaal dat je kindje overlevingskans zou hebben als het nu ter wereld kwam, maar door de goede technologie is dit naar voren verplaatst. Toch ben ik nog steeds ontzettend blij dat ze nog lekker in mijn buik draait/zwemt/schopt. Maar voelt het wel goed om steeds verder in de weken te komen. Deze week ging het een stuk beter met me en heb ik voor het eerst weer een ochtendje gewerkt wat ontzettend fijn was! Even uit huis en even iets anders aan je hoofd. Wel heb ik daarna de hele middag op de bank gelegen met af en toe een harde buik, maar dat mag de pret niet drukken. Voorlopig blijf ik één ochtend in de week aanhouden, gaat de tijd ook weer wat sneller. Ook stond er deze week een bezoekje aan de verloskundige op de planning waarbij ze weer is goed gekeurd. De baarmoeder groeit goed en haar hartje gaat ook nog steeds tekeer. Altijd fijn om die bevestiging weer te krijgen! 

Week 27
Voor mijn gevoel een redelijk drukke week gehad. Er stond een bezoek aan de bedrijfsarts, een ochtend werken en een onderzoek in het ziekenhuis op de planning. De bedrijfsarts is verplicht omdat ik helaas niet meer mijn uren kan maken op het werk door de zwangerschap. Maar dit bezoekje viel ontzettend mee. Hij heeft mijn verhaal aangehoord en wat vragen gesteld en daarna een brief opgesteld voor mijn werk. Ik denk dat ik na een kwartier ongeveer alweer buiten stond. Op de woensdag draaide ik weer een ochtend mee op het werk wat prima verliep. Alleen die middag was het weer raak helaas, dezelfde klachten als vorige week maar met een kruik en liggend op de bank ging dit snel weer over. In de avond hadden wij een voorlichtingsavond over bevallen van onze verloskundige. Even zo’n momentje dat je beseft dat het nu allemaal toch wel heel dichtbij gaat komen en je daar nu ook in moet gaan verdiepen samen. Op de donderdag mocht ik mij om 08.15u nuchter melden bij het laboratorium in het ziekenhuis. In verband met mijn PCOS, heb ik een verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes en daarom wilden de verloskundigen mij voor de zekerheid laten testen. Ik werd geprikt en mocht daarna een heerlijk suikerdrankje drinken – not, allemachtig wat is dit vies zeg – vervolgens moest ik twee uren lang op mijn kont blijven zitten zodat dat in kon werken in mijn lichaam. Uiteindelijk was dit zo ver en na de laatste prikronde mocht ik weer naar huis en kon ik in de middag al bellen voor de uitslag. Ik zat net op het randje, de waarde van zwangerschapsdiabetes is 7.7 en mijn waarde was 7.6. Vanaf nu toch wel wat op mijn voeding gaan letten dus!

Week 28
De bouwvakkers zijn eindelijk klaar dus ik heb het huis weer voor mij alleen! Dit voelt toch even wat fijner als je continue thuis zit en daardoor kan ik ook iets meer weer mijn ding doen. Ik probeer langzaam het huishouden weer op te pakken en dat gaat prima. Mijn buik groeit ondertussen lekker door en de kleine heeft mijn ribben gevonden. Af en toe kan het echt aanvoelen alsof mijn ribben helemaal blauw zijn van dat getrappel. Ook in de ochtend (05.00u) vind ze het leuk om er op los te schoppen, beloofd wat voor als ze straks uit de buik is haha.

Zo, dit is een aardig lange update geworden. Over 3 weken ben ik er weer met een nieuwe zwangerschapsupdate en daarna bouw ik het af naar 2 weken. De laatste loodjes komen in zicht en wat kijk ik daar naar uit!

Bedankt voor het lezen.

Liefs,
Esmee

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?