Zwangerschapsupdate | Week 21-24

Zwangerschapsupdate | Week 21-24

Er zijn weer 4 weken voorbij gevlogen. VIER weken. Ik ben inmiddels al over de helft van mijn zwangerschap en ga nu ook richting het einde van het tweede trimester. Het gaat allemaal zoo snel. Voor je het weet lig ik met mini in mijn handen. Can’t wait! Ik praat je weer bij over de afgelopen weken.

Week 21
Deze week begint wat minder. Zoals je eerder kon lezen in mijn stukje ‘het leed dat nierstuwing heet’, begonnen mijn klachten wat heviger te worden dan dat ze waren. Met een extra bezoekje aan de verloskundige, een bezoekje aan de dokterswacht en aan de spoedeisende hulp, ben ik een paar dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis. Even een pas op de plaats dus. Lekker begin, eerste week werken na je vakantie wat zo begint.  Uiteindelijk mag ik aan het eind van de week weer lekker naar huis met het advies om rust te nemen. Wel voel ik nu steeds vaker en duidelijker dat onze mini begint te schoppen, zij vind die rust volgens mij helemaal niet erg. Even een extra bevestiging dat ze het goed heeft daar binnen.

Week 22
Deze week zitten we thuis. Geen aanrader hoor om verplicht je rust te moeten nemen. Maar wel extra leuk dat door de rust, onze mini zich steeds vaker meld. Er komt een soort van ritme in dat ze even wakker is. Ik kon me nooit zo goed voorstellen hoe het zou voelen dat je een mini mensje in je buik hebt, maar dit gevoel is echt ZO bijzonder. Ben ook zo benieuwd hoe het straks word, als ze echt trappen begint te geven. Deze week zijn we voor een extra check bij de gynaecoloog geweest én mochten we weer even spieken door middel van een echo. Er is nog geen enkele echo gemaakt terwijl ze even rustig bleef liggen. Continue verplaatst ze zich én begint ze te spartelen. Inmiddels is ze nu zo groot als een mango. Gek idee he!?

Week 23
De tweede week dat we volledig thuis zitten. De pijn aan mijn nieren word gelukkig iets minder, alhoewel ik nog niet veel kan doen. Ik lig voornamelijk op de bank en loop af en toe naar de wc. Deze week staat er een check bij de verloskundige op de planning. Mijn buik heeft in twee weken een enorme groeispurt gemaakt, waardoor deze ’s nachts gevoelig aanvoelt als ik wil draaien. Verder vertoeven we lekker op de bank met de laptop en wat series.

Week 24
Dit vind ik zo’n mijlpaal. Vanaf deze week is mini levensvatbaar en zou ze kunnen overleven mocht het geboren worden. Dat doen we voorlopig nog maar even niet! Volgens mij begint ze het steeds meer naar haar zin te hebben in mijn buik. Ze trappelt er vrolijk op los en krijgt nu ook wat een vast ritme dat ze wakker is. Ze zijn bij ons thuis begonnen met verbouwen en daar lijkt ze ook wat op te reageren, bij harde geluiden geeft ze duidelijk aan dat ze er is. Zo bijzonder vind ik dat! Wel merk ik dat mijn hormonen dit niet zo goed aan kunnen, de nesteldrang neemt toe. Ook net nu, nu het een enorme bende is in huis en het even niet mogelijk is om het schoon te houden. Nog even 2 weekjes doorbijten en dan heb ik weer een schoon huis. – en een lekkere badkamer – De klachten gaan op en af. Ik voelde me afgelopen zaterdag ontzettend goed dus besloot even een rondje stad te doen, maar na één straat gelopen te hebben bedenk ik me dat dit geen goed idee is. Daarna maar weer verplicht languit. Dan maar online shoppen 😉

We zijn ondertussen alweer 6 maanden onderweg. Ja je leest het goed! 6 maanden, een HALFJAAR dus! Nog 3 maanden te gaan. Ik kan echt niet wachten tot het zover is.

Bedankt voor het lezen lieve volgers!

Liefs,
Esmee

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?