Wiegje of ledikantje?

Wiegje of ledikantje?

Sinds de geboorte heeft Lynn al redelijk wat slaapplekken gehad. Zo sliep zij in haar babynestje, wiegje, ledikantje, kinderwagen en ondertussen ook al in een campingbedje. In het begin had zij hier erg moeite mee, maar nu maakt het haar niet uit waar ik haar neerleg. Hoe wij dit hebben gedaan, lees je vandaag!

Babynestje

Tijdens de kraamweek vond Lynn het heel moeilijk om in haar wiegje te liggen en mama stiekem ook. Ineens is er dan toch wel een afstand tussen moeder en kind, terwijl je ‘normaal’ enorm dicht bij elkaar was. Het wiegje stond naast ons bed, maar toch was dat wat lastig en daardoor erg verdrietig. In de nacht hebben wij haar in het babynestje tussen ons in gehad en langzaam hebben wij dat afgebouwd zodat ze lekker in haar wieg sliep. Dit heeft overigens maar 3 nachten geduurd, dus geen enorme ramp! Overdag was het babynestje ook een enorme uitkomst voor in de box.

Wiegje

Dus zoals ik hierboven al vertelde, sliep zij de eerste weken in haar wiegje naast ons bed. Slapen in het wiegje is een familietraditie. Zo hebben mijn broer, zus, ikzelf, broertje en kinderen daarvan hier ook in geslapen. Dus deze traditie hielden wij gewoon aan! Omdat zij het in het begin moeilijk vond om in een ‘grotere’ ruimte te liggen, kregen wij als tip van vrienden om een nestje van hydrofiele doeken te maken. Dit deden ze in het ziekenhuis ook, zodat je kindje zich iets veiliger voelt. Dat was te merken ook. De nachten gingen veel beter en langzaam hebben wij dit afgebouwd en sliep ze zonder problemen in haar wieg. Na 6 weken hebben wij de overstap gemaakt naar haar ledikant in haar eigen kamer omdat Lynn enorm luidruchtig was in haar slaap.

Ledikant

Sinds vier weken slaapt zij ’s nachts in haar ledikant op haar eigen kamer. Dit gaat veel beter voor ons, maar ook voor haar. Sinds de overstap slaapt zij veel langer en dieper. De overstap van wieg naar ledikant was niet moeilijk voor haar. Vanaf week 3 heeft zij haar middag slaapjes daar gedaan om haar rustig te laten wennen haar ledikant. Dit heeft voor ons heel goed geholpen om de overstap iets minder moeilijk te maken.

Hoe hebben jullie dit gedaan? Sliep jullie kindje lang op de kamer?

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?