Verhuizen | Wat moet je regelen!?

Verhuizen | Wat moet je regelen!?

Toen wij op gesprek mochten komen voor onze huurwoning, was ik ontzettend zenuwachtig. We moesten verschillende papieren hebben om daarvoor in aanmerking te komen. Honderd keer checken of we alles goed op papier hadden en of we niks vergeten waren. Ik was blij dat we dat achter de rug hadden. Maar nu wij voor een koophuis gingen kijken, moesten er nóg meer dingen geregeld worden.

We waren net gesetteld in onze huurwoning en Danny zat al dagelijks op Funda te kijken voor koopwoningen. Niet dat we dat gelijk wilden, maar hij vindt het sowieso interessant om te kijken wat er aangeboden werd. We hadden afgesproken dat we eerst 2 jaar op de flat gingen wonen en dat we dan voor het ‘’echt’’ gingen kijken naar een koopwoning. Dit duurde wel geteld een halfjaar voordat we bij een hypotheekadviseur zaten om te kijken wat we eventueel konden lenen. Zo kregen we een bevestiging op wat wij stiekem zelf ook al een beetje hadden berekend om te lenen.

Dan begint de zoektocht. Opzoek naar een ‘perfect’ huis. Gelukkig zijn we helemaal niet perfectionistisch – ahum – en keurden we verschillende huizen af. De makelaar waar we een goede band mee hadden gekregen, kreeg een beetje een idee wat wij graag wilden qua woning en keek met ons mee. Ze had een huis in de aanbieding, wat officieel nog niet te koop stond, en wij mochten als eerste gaan kijken. Dit was het huis waar wij nu in gaan wonen, de perfecte woning voor ons!

Na heel wat geregel met de hypotheekadviseur, verschillende gesprekken en verzekeringen afsluiten kregen wij het bericht dat het officieel door kon gaan. De hypotheek waar wij bij aan sloten, ging akkoord. Dan ben je ineens eigenaar van een woning, een grote mensen huis!

Toen we dat bericht kregen, ben ik gelijk voor interieur gaan kijken – typisch vrouwendingetje!? – en gaan shoppen. De nieuwste spullen gelijk in dozen gedaan zodat dat vast ingepakt stond – klik voor inpakstress Ongeveer 2 maanden voor verhuizing, hebben wij de adreswijzigingen alvast aan verschillende partijen doorgegeven zodat we geen post meer krijgen op het oude adres. Ook is toen de huur opgezegd van de huurwoning. Vanaf een maand voor de datum van de woning, zijn we de laatste spullen gaan inpakken. Ongezellige, lege boel op de flat.

Hieronder een overzichtje wat je het beste kunt regelen voor de verhuizing;

Hoe hebben jullie het geregeld met verhuizen?

Bedankt voor het lezen!

x’
Esmee

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?