Van niersteen tot syndroom van acnes 1/2

 

Zoals jullie lazen in mijn vorige artikel, heb ik me sinds tijden niet fit gevoeld. Ik had vaak last van buikpijn, vermoeidheid en nergens zin in. Sinds mijn 12e jaar heb ik last gehad van deze klachten. Vaak een zeurende pijn, wat niet echt doorzette in iets. Door middel van vele dokter bezoekjes kwamen we er maar niet achter wat het kon zijn. Tot die éne avond, de avond dat het ineens doorzette en dat ik verging van de pijn. 

De datum precies weet ik zo niet meer, maar het was een avond in September 2011. Ik ging op bed want voelde me weer niet helemaal lekker. Ik kon dit keer niet slapen van de pijn, de pijn werd continue erger en erger. Tot ik op een gegeven moment het niet meer vol kon houden. Mijn ouders hebben toen met het ziekenhuis gebeld en daar werd ik beoordeeld. Ze dachten aan een blindedarmontsteking, alleen mijn bloed uitslagen waren prima. Was het dan een verstopping? Ik werd met klysma’s naar huis gestuurd en mocht de volgende ochtend terug komen voor een herbeoordeling. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende ochtend ging het alleen weer mis, ik kon niet meer op mijn benen staan en zo heeft mijn vader -met gierende bandjes- mij weer naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam ik in de molen voor allerlei onderzoeken. Ik werd 4 dagen opgenomen en aan het infuus met pijnstilling gelegd. Tot ze op een gegeven moment er achter kwamen waar ik last van had, eindelijk na al die jaren wisten mijn familie en ik waar ik last van had. – ik begon al aan mezelf te twijfelen of ik me toch niet aanstelde o.i.d -. Ik had een grote niersteen die alsmaar groter werd en die niet uit zichzelf uit mijn nieren ging. Hierdoor werd mijn nier groter en groter – omdat de urine zich ophoopte –. Ik ben naar huis gestuurd met pijnstilling en werd op de wachtlijst gezet voor een operatie om de steen te verwijderen. In 3 maanden tijd heb ik zo’n 800 paracetamol naar binnen gewerkt -geen pretje– en toen besloot mijn vader maar eens actie te ondernemen. Ik werd op een spoedplekje genoteerd en zo werd ik geopereerd in december 2011. De niersteen is in zijn geheel verwijderd -kreeg hem zelfs mee in een potje, zag er heel lekker uit haha- en mijn urineleider is op een ander plekje in mijn nier geplaatst. Operatie geslaagd, yes nu eindelijk van de klachten af…

Of toch niet!? Hoe het verder is gegaan, lees je volgende week!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?