Recept | Pasta Pesto

Recept | Pasta Pesto

Dit is een recept wat wij bijna elke week wel een keer eten omdat het mijn favoriete eten is. In verschillende plogs hebben jullie dit voorbij zien komen en er kwamen een paar vragen of ik het recept wilde delen. Dus bij deze!

Er zit trouwens wel een verhaal achter. Ik kwam namelijk eens op een dinsdagavond na een lange werkdag thuis en moest me gelijk verplaatsen naar de woonkamer. Ik mocht niet zien wat er in de pan zat.. Normaal gesproken is Danny niet zo van de ‘apartere’ gerechten, dus had dit helemaal niet zien aankomen. Er werd een bord met deze pasta pesto geserveerd als verassing en sindsdien ben ik verkocht.

| Wat heb je nodig? |

 • 500 gram tortelloni Ricotta & Spinazie.
 • 300 gram hamblokjes.
 • 150 gram groene pesto.
 • 150 gram creme fraiche.
 • 1 prei
 • Geraspte kaas
 • Olijfolie

| Hoe maak je het klaar? |

 • Breng het water voor de pasta aan de kook. Ik doe dit altijd op gevoel.
 • Kook de tortelloni volgens verpakking. 2 á 3 minuten.
 • Snijd ondertussen de prei in kleine reepjes.
 • Bak in een pannetje de prei goudbruin in een eetlepel olijfolie.
 • Voeg de hamblokjes toe aan de prei en bak deze ook goudbruin.
 • De 150 gram creme fraiche kan dan toegevoegd worden en roer dit goed door de prei en de ham.
 • Als laatst de pesto er door, laat het lichtjes koken.

Zodra deze stappen klaar zijn, kun je het water van de tortelloni’s afgieten en beide ‘gerechten’ door elkaar roeren.

Ik ben heel benieuwd wat je er van vind! Eetsmakelijk!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?