NAAR HET KINDERDAGVERBLIJF

NAAR HET KINDERDAGVERBLIJF

Gisteren heb ik voor het eerst Lynn officieel moeten loslaten. Ik heb haar namelijk achtergelaten bij ‘vreemden’ voor haar wen ochtend op het kinderdagverblijf. Eerst zou ze niet naar het kinderdagverblijf omdat ik overdag altijd thuis ben en met haar kan zijn. Maar nu is er toch iets veranderd in de thuissituatie. Lees je mee? 

Na mijn verlof ben ik gestopt met ‘fulltime’ werken. Ik werkte namelijk 34 uur bij een huisartsenpraktijk wat overdag was. Ze zou 3 dagen naar de opvang en twee halve dagen bij familie zijn. Sinds dat ze er is – en nog steeds –, kreeg ik hier een heel naar gevoel bij. Ik wil haar niet zo vaak uit handen geven en vooral heel veel samen met haar zijn waardoor ik toen heb besloten om weer onregelmatig te gaan werken. Ik werk voornamelijk in het weekend en als ik doordeweeks moet werken, begin ik altijd om 17.00 uur. Danny werkt tot 16.00 uur en zit op 10 minuten afstand van huis, dus zo konden wij het prima oplossen zonder kinderopvang en zonder oppas.

Maar, per vandaag, 1 november veranderd deze situatie. Niet omdat ik wéér van werk ga switchen, maar dit keer is het de beurt aan Danny. Iets wat we totaal niet zagen aankomen omdat hij helemaal niet op zoek was naar ander werk. Maar dit was een kans wat hij zeker niet kon laten lopen. Hij begint straks wat later op de ochtend en is daardoor ook in de middag weer wat later thuis, waardoor wij elkaar niet meer kunnen aflossen.

Omdat wij in mijn verlof al naar verschillende kinderdagverblijven hadden gekeken, wisten wij ook gelijk voor welke we moesten kiezen. We hebben gekozen voor de flexibele variant, door mijn onregelmatige baan. Dus we zitten niet vast aan een bepaalde dag. Op de dag dat ik moet werken (om 17.00 uur beginnen) gaat Lynn in de middag naar het kinderdagverblijf en haalt Danny haar na het werk weer op. Als ik een nachtdienst heb, brengt Danny haar in de ochtend naar het kinderdagverblijf en haal ik haar in de middag weer op. Het komt dus ook niet vaker voor dan twee middagen in de week, maar meestal is het één middag in de week.

Een nieuwe fase dus, het loslaten van Lynn. Voor haar is het super leuk om met andere kindjes te kunnen spelen en voor mij is het een soort van vrije middag voordat ik aan het werk moet. En aangezien Lynn niet de moeilijkste is, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Hoe doen jullie dat met werken en eventueel opvang?

Bedankt voor het lezen.

 

 

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?