Mis ik het zwanger zijn!?

Mis ik het zwanger zijn!?

10 weken geleden zat ik nog met een dikke buik op de bank te wachten. Ik heb niet de meest makkelijke zwangerschap gehad en was daarom enorm blij dat ik eerder werd ingeleid. Hoe kijk ik terug op mijn zwangerschap en mis ik het nu ook?

Kwaaltjes

De eerste weken van mijn zwangerschap gingen perfect. Af en toe hing ik eens boven de wc omdat ik moest spugen maar verder had ik nergens last van. Rond de 14e week werd ik enorm vermoeid en merkte ik dat mijn lichaam het wat zwaarder kreeg. Ook dat vond ik nog geen reden om te klagen dus gingen we lekker door waar we mee bezig waren. Bij de 20e zwangerschapsweek kwam ik in het ziekenhuis terecht in verband met nierstuwing. Daar heeft mijn lichaam enorm last van gehad en daardoor kwam ik in de ziektewet terecht. Tijdens mijn zwangerschap heb bijna niet genoten omdat ik veel pijn had.

Mis ik het nu?

Ik ben enorm blij om Lynn elke dag in mijn handen te hebben en dat ik mijn ‘eigen’ ding weer kan doen zonder de pijn die ik had. Dat als ik iets in huis wil veranderen, niet steeds Danny nodig ben om het uit te laten voeren. Maar als ik nu zwangere vrouwen voorbij zie komen in het centrum of op social media, krijg ik toch wel een beetje heimwee naar mijn dikke buik. Iets wat ik totaal niet verwacht had omdat ik zo ontzettend klaar was met zwanger zijn. Ik mis toch wel een beetje het leven in mijn buik, dat je ’s nachts wakker werd gehouden met getrappel.

Bijzonder

Ik ben er wel achter gekomen dat ik het vrouwenlichaam enorm bijzonder blijf vinden en hoe een kindje van een kikkervisje uit kan groeien naar een minimensje, zonder dat je het heel erg door hebt. Je buik groeit elke dag iets meer, maar zelf merk je daar weinig van. Vaak stond ik ’s ochtends op en keek ik eerst in de spiegel. Kijken wat voor groeispurt mijn buik die nacht weer heeft gehad.

Hoe vonden jullie het zwanger zijn!?

Bedankt voor het lezen.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?