LYNN: 10 MAANDEN OUD

LYNN: 10 MAANDEN OUD

Het is weer tijd voor een nieuwe maand-update. Ik ben al een klein beetje begonnen met de voorbereidingen voor haar eerste verjaardag. Nog twee maanden te gaan en wat gaan deze laatste maanden snel. Mijn kleine baby veranderd met de dag en leert met de dag nieuwe dingen. Lees je mee?

Vorige maand was ik zo ontzettend trots dat ze eindelijk van de rug naar de buik kon rollen. Inmiddels is dit een standaard iets voor haar en doet ze niets liever. Wel krijgen we elke keer een blik naar ons geworpen als zij omgerold is, omdat wij dan even ‘goedzo’ moeten zeggen. Heerlijk kind. Maar de ontwikkelingen gaan nu ineens in een rap tempo. Zo lag ze vorige maand nog stil (op haar rug) op een kleedje en nu tijgert ze achteruit de hele kamer door. Liv is niet meer veilig en de tafeltjes inmiddels ook niet 😉 Ook kan ze nu goed balans houden met het zitten. Ze zit het liefst de hele dag op haar kont te spelen, maar mama moet haar nog wel in deze houding zetten. Het zelf omhoog kruipen zal ook vast niet lang meer duren. Wat een heerlijke fase vind ik dit, allemaal nieuwe dingen leren en vooral genieten van dat trotse koppie van haar.

Schema
De schema’s veranderen nog steeds met de dag. Het is namelijk maar net hoelaat Lynn ongeveer wakker wordt. Daar passen wij haar slaaptijden overdag op aan. Haar eetmomentjes blijven hetzelfde, daar veranderd voorlopig (hopelijk) niks meer in. Als zij op de ochtend vroeger wakker is, gaat ze daarna nog even naar bed en slaat ze het ochtendslaapje over. Is zij om 07.00 uur – 07.30 uur wakker, dan gaat ze eind van de ochtend weer richting bed.

07.00 uur – 07.30 uur: Wakker worden in het grote bed met een papfles 210ML.
07.30 uur – 08.00 uur: aankleden en naar beneden.
08.00 uur – 09.30 uur: spelen in de box of op de grond.
09.30 uur: Fruithapje + water. Meestal krijgt ze dan 1 stuk fruit.
10.00 uur – 11.00 uur: naar bed voor een ochtendslaapje.
11.30 uur /12.00 uur: 2 stukken brood met water.
13.00 uur: Fles 2 (90ml)
13.30 uur – 14.30 uur/15.00 uur: naar bed voor haar middagslaapje.
15.30 uur: 2 maisvingers met water of thee.
16.00 uur – 17.00 uur: spelen op de grond of in de box.
17.15 uur: Groentehapje met water.
18.00 uur – 18.30 uur: in bad of klaarmaken voor de nacht.
18.45 uur: Laatste fles (210ML)
19.00 uur: Naar bed voor de nacht.

Als wij uitjes op de planning hebben staan, wijzigt ons schema nog wel eens. Lynn slaapt gelukkig nog steeds in de kinderwagen als ze erg moe is of ze slaat haar slaapjes over.

Kinderopvang
De eerste maand van de kinderopvang zit er op. Ze heeft een paar keer gemist omdat ze een flink virus te pakken had, maar dat mag de pret niet drukken. Onze kleine pretletter heeft het ontzettend naar haar zin op de opvang en speelt vrolijk met alle kindjes. Fijn idee voor deze mama hier.

Nog twee maandupdates te gaan. Ik praat jullie volgende maand weer bij over de ontwikkelingen van Lynn. Ik ben benieuwd wat voor nieuwe dingen ze dan heeft geleerd.

Bedankt voor het lezen.

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?