HET GRAS IS ALTIJD GROENER AAN DE OVERKANT, OF TOCH NIET!?

HET GRAS IS ALTIJD GROENER AAN DE OVERKANT, OF TOCH NIET!?

Tegenwoordig zie je de meest perfecte plaatjes voorbij komen op Facebook of Instagram. Waardoor je je eigenlijk gaat verkijken op de rest. Is het allemaal wel zo perfect als het lijkt? Vandaag deel ik een heel persoonlijk verhaal met jullie, wat voor mij enorm fijn voelt omdat ik het van mij afgeschreven heb.. Lees maar mee!

Mijn hele leven heb ik al een slechte eigenschap en dat is namelijk mijn onzekerheid. Ik kon mij ontzettend druk maken om de kleinste dingen. Ik had het gevoel dat ik niet mijzelf kon zijn omdat ik altijd bang was wat een ander van mij zou vinden. De leukste kleren die ik had, bleven in de kast hangen omdat ik bang was dat het niet mooi gevonden zou worden óf dat het te veel opviel. Altijd was ik bezig met anderen, maar vooral niet met mijzelf. Ik had geen eigen mening en daardoor ‘liep’ ik maar met verschillende mensen mee.

Of ik hier nou gelukkig van werd? Nee niet echt. Ik was daardoor altijd op mijzelf, het liefst sprak ik weinig af met vriendinnen en werd op dat moment alleen gelukkig van mijn hobby, paardrijden, wat ik ook het liefst dag en nacht deed.

De jaren daarna maakte ik verschillende stappen qua studie, werd het paardrijden nóg fanatieker en kreeg ik verkering met Danny. Sindsdien ging het ook een stukje beter met mij, maar nog had ik vaak dat ik graag alleen, met familie of met Danny wilde zijn. Ook kreeg ik in die periode nieuwe vrienden om mij heen en merkte ik dat het afspreken steeds makkelijker verliep. Ik werd zekerder van mijzelf en droeg waar ik zin in had. Tot ik op een gegeven moment een soort van terugval kreeg, dat ik liever thuis was dan afsprak, ging het weer bergafwaarts.

Ik ging me verdiepen in de mooiste blogs en de perfecte Instagram accounts, waardoor ik alleen maar meer onzeker werd omdat ik dat ‘allemaal’ niet had. – slim om dat van de plaatjes af te kijken he – Ik wilde mijzelf niet meer zijn, maar juist diegene van het perfecte Instagram account.

Sinds ik moeder ben, is bovenstaande ontzettend snel weggetrokken. Ik voel me nu een stuk zekerder, draag graag wat ik wil, ben niet meer bang voor een ander zijn mening en heb nu vooral ook mijn ‘eigen’ mening. Dat van de perfecte Instagram plaatjes, heb ik ook losgelaten omdat eigenlijk niemand perfect is. Ik deel het liefst ook de mooiste foto’s, zoals Lynn met haar mooie lach. Maar weet ook dat hier thuis af en toe geen perfecte dagen zijn, dat Lynn een huildag heeft en dat ik bijvoorbeeld nergens aan toe kom en aan het eind van de dag nog in hetzelfde kloffie rondloop dan de dag ervoor. Die foto’s bespaar ik liever aan jullie 😉

Voor mij voelt mijn leven nu ontzettend compleet met mijn lieve gezin, familie en vrienden. We hebben een prachtig huis waar we ons ontzettend thuis voelen en ik geniet nu meestal van elke dag die er is. Geen onzekerheid meer wat je leven beïnvloed en dat is al een heerlijk gevoel! Tuurlijk zijn er nog wel eens dagen dat ik het fijn vind om even alleen te zijn, maar geloof dat iedereen dat wel heeft.. 

Het gras is uiteindelijk nooit groener aan de overkant, iedereen heeft z’n dingen waardoor het misschien perfect lijkt, maar het absoluut niet is. Voor mij voelt het thuis perfect en daardoor zit ik nu ook lekker in mijn vel. Dat is voor mij het groenste gras!

Zijn er mensen die zich hier misschien in herkennen!? Of ben ik de enige met mijn rare fratsen?


Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?