HET DAGRITME VAN DELANO (5 MAANDEN)

HET DAGRITME VAN DELANO (5 MAANDEN)

Elke woensdag verschijnt er op www.esmeeriemersma.nl een dagritme van. Het doel hiervan is om moeders te helpen die er moeite mee hebben om een ritme te vinden bij hun kindje. Zelf vind ik het altijd ontzettend leuk en leerzaam om te lezen hoe andere moeders hier mee om gaan.

Vandaag het verhaal van Samantha (KLIK voor Instagram), zij is de trotse mama van Delano (5 maanden oud),

Krijgt jouw kindje borst- of flesvoeding?
Flesvoeding Neocate ( Neocate is een flesvoeding voor kindjes met koemelk allergie)

Delano heeft eerst Nutrilon gekregen. Al vrij snel kreeg hij onwijze darmkrampen, waarbij mijn moederinstinct zei dat dit meer was dan alleen darmkrampen. Daarom zijn wij naar de huisarts gegaan, maar die vertelde dat een baby van 3 weken nog geen koemelkallergie kan hebben. Met 6 weken kreeg Delano veel eczeem en daarnaast weigerde hij de fles. Wij hebben overleg gehad met de kinderarts en samen besloten om over te stappen naar Nutramigen (ook een flesvoeding voor koemelk allergie). Binnen 2 dagen hadden wij een totaal ander kind! Helaas begonnen na 4 weken weer dezelfde klachten als voorheen en zijn wij in overleg weer overgestapt. Dit maal naar Neocate flesvoeding en daar gaat Delano lekker op!  

Heeft jouw kindje een vast ritme?
Ja, maar het ritme is wel erg flexibel. 

Vanaf wanneer merkte je dat er een ritme ontstond?
Vanaf drie maanden kwam er steeds meer ritme in.

Vanaf wanneer ben je gestart met het geven van vaste hapjes?
Met vier maanden zijn wij gestart met vaste hapjes. We merkten duidelijk aan Delano dat hij er klaar voor was. Hij keek ons eten vrijwel altijd uit de mond, kwijlde als wij aten en deed mee met zijn mond tijdens ons avondeten.

Wat is het favoriete fruit van jouw kindje?
Nog geen favoriet ontdekt. Hij eet tot nu toe al het soort fruit wat wij hem aanbieden. Wel altijd één soort bieden wij hem aan, zodat hij kan wennen aan de structuur en een smaakpallet kan ontwikkelen. Een baby heeft duizenden smaakpapillen als hij geboren wordt. Drie keer zoveel als een volwassenen. Dat aantal neemt in een rap tempo af: met een jaar of tien is er nog maar de helft van over en als hij dertig is zijn het er nog maar 250.

Wat is het favoriete avondeten van jouw kindje?
Hier ook het zelfde nog geen favoriet ontwikkeld eet elk soort groenten erg goed (hopen dat het zo blijft).

Wel een keer een potje groenten geprobeerd van een welbekend merk maar dat weigerde hij ! Ik maak al zijn groenten vers met biologische producten. Veel moeders denken dat dit veel werk is maar in tegen deel ik gebruik de 4in 1 babystomer van Avent maar met een staafmixer lukt het ook. Ik sta één dag in de week een uurtje in de keuken en heb voor een maand genoeg. Ik stoom de groenten daarna met het vocht pureer ik het dit doe ik vervolgens in een ijsblokjes silicone vorm, dit gaat de diepvries in. Als het bevroren is haal ik het uit de vorm en doe het in een zipblockbag zo heb ik elke dag een vers blokje groente.

Geef je ook tussendoortjes?
Nog niet van toepassing

Wat is het dagelijkse schema van jouw kindje?
07.00 uur: fles 210cc met 7 schepjes + 10 druppels vitamine D
07.30 uur: Slaapt nog een half uurtje tot een uur
08.30 uur:  Opstaan aankleden etc. en even spelen in de box of samen op het kleed.
09.30 uur: Fruithapje (½ fruit )
Tussen 10.00 uur – 11.15 uur: buiten wandelen of slapen
11.00 uur: Fles 180cc met 6 schepjes
12.00 uur: Naar bed voor een middagslaapje ( 1 tot 2 uur )
14.00 uur: Een broodpapje ; het binnenste van lichttarwe brood met 30cc kunstvoeding ( + avocado)
Daarna heel even spelen tot de volgende fles.
15.00 uur: 180cc met 6 schepjes
15.30 uur: Slapen ( 1 tot 2 uur )
18.30 uur: potje groente
20.00 uur: laatste fles 210cc met 7 scheppen + 2 scheppen rijstebloem.
Daarna naar bed.
Qua tijdstippen verschilt het per dag maar het is een indicatie wat wij ongeveer op een dag doen.

Disclaimer: Deze rubriek is bedoeld om elkaar te helpen, niet om commentaar te geven. Iedere moeder doet het anders en voelt haar eigen kindje zelf het beste aan. Als dit ‘schema’ de beste manier is voor haar kindje, dan is dat zo en daar hoort iedereen respect voor te hebben. Je eigen kindje staat voorop. Niks is goed, niks is fout!

Bedankt voor het delen van jullie dagritme, Samantha. Jeetje wat heftig dat jullie zo vaak moesten switchen van voeding en fijn dat het nu wel goed gaat! Inderdaad, het is amper werk om het eten van je kindje zelf te maken. Zelf plan ik ook altijd een uurtje en in zo heb ik weer genoeg voorraad voor de komende maand. Lijkt het jou ook leuk om het dagritme van jouw kindje te delen? Laat dan even een reactie achter in de comments óf stuur een mailtje naar info@esmeeriemersma.nl

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?