De 5 leukste dingen aan zwanger zijn

De 5 leukste dingen aan zwanger zijn

Als ik heel eerlijk moet zijn, had ik zwanger zijn heel anders ingeschat. Je ziet natuurlijk op Facebook of Instagram de meest perfecte zwangerschappen voorbij komen, waardoor je even niet beseft dat het ook anders kan zijn. Ondanks alle kwaaltjes die ik heb (gehad), vind ik het nog even bijzonder en ben ik er nog elke dag blij mee. Benieuwd naar wat ik het leukste vind aan zwanger zijn? Vandaag deel ik mijn top 5 met jullie!

 1. Dat het ons gegund is om zwanger te mogen zijn
  Dit is wel iets waar ik dagelijks aan denk. Bij ons is het niet makkelijk gegaan en wij konden het niet zonder hulp van het ziekenhuis. Maar er zijn zoveel stellen waarbij het nóg moeilijker gaat of dat het überhaupt helemaal niet lukt. Daarom besef ik elke dag weer opnieuw dat wij heel erg blij mogen zijn met het feit dat het ons nu wel gelukt is. Dat maakt het elke dag weer extra speciaal.

 2. Je kindje voelen bewegen
  Dit is misschien wel het meest bijzondere gevoel ooit. De eerste schopjes kan ik mij nog heel goed herinneren. Ik zat op de fiets en voelde ineens iets ‘geks’ in mijn buik. Dit herhaalde zich steeds vaker en werd dus ook steeds herkenbaarder. Toen ik in het ziekenhuis lag, zagen we voor het eerst dat mijn hele buik begon te bewegen en dat Danny haar toen ook goed kon voelen. Soms is het best irritant hoor, want dan word ze net op momenten wakker terwijl jij net wil gaan slapen. Dwars exemplaar word het denk ik – heeft ze van haar vader, haha –

 3. Shoppen voor de baby
  Ik dacht altijd dat ik niet zo’n moeder zou worden die shoppen voor haar kind leuker vind dan voor haarzelf. Maar dat ben ik nu dus al. Soms moet ik me echt inhouden maar haar kast hangt al aardig vol. Goede smoes is natuurlijk dat ze redelijk snel uit de maatjes groeit, dus dat je de volgende maatjes ook maar alvast in huis moet hebben. Ja toch!?

 4. Iedereen is behulpzaam
  Dit is één ding wat zeker is. Natuurlijk kan ik ook niet mega veel meer door mijn leuke zwangerschapskwaaltjes, maar iedereen denkt enorm mee. Soms is het wel eens fijn om daar misbruik van te maken. Bijvoorbeeld lekker op de bank liggen en dan zin hebben in wat drinken, gelukkig heb ik zo’n lieve man die dat ook altijd voor me wil doen. Alhoewel nadat hij dit vandaag leest, niet meer ben ik bang.

 5. Je bent nooit alleen
  Dit is ook iets geks. Normaal ben je als je ergens heen gaat alleen, maar nu neem je haar al overal mee naar toe. Kan natuurlijk moeilijk zeggen: ik laat je nu even thuis. Maar het voelt zoveel zekerder dan dat je ergens alleen heen gaat. Ik weet niet zo goed hoe je dit moet beschrijven, gek maar zeker gevoel is het.

Dit was mijn top 5 met de dingen die ik het leukste vind aan zwanger zijn. Het gaat natuurlijk met ups en downs, maar zoals ik hierboven beschreef, vind ik het elke dag enorm bijzonder om dit mee te mogen maken. Zijn er mensen die zich hier in herkennen? Of hebben jullie juist andere dingen die jullie leuk vinden aan zwanger zijn?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Esmee

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?