De 20 weken echo!

De 20 weken echo!

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover. De – voor iedereen – spannende 20 weken echo. In het begin van mijn zwangerschap zag ik er totaal niet tegen op – toen waren het vooral die eerste 12 weken die het spannend maakten -. Maar sinds die 12 weken voorbij zijn, merk ik dat er steeds meer spanning kwam voor die 20 weken echo. Er zal toch iets mis zijn.. Wat moet je dan..

Dat spookte continue door mijn hoofd heen en daardoor ging ik veel verhalen op internet opzoeken – geen goed idee trouwens, internet maakt je alleen maar meer gek -. Ik las verschillende verhalen dat bij veel vrouwen de 20 weken echo er goed uit zag, maar dat er ook bij sommige vrouwen een minder goede 20 weken echo naar voren kwam. En dan ga je door op dat laatste he, wat kan er eventueel mis zijn en hoe moet je dan verder?

Doordat wij met 17 weken een pret echo hebben laten maken om eerder achter het geslacht te komen, wisten wij ook al een klein beetje hoe het er met de 20 weken echo voor stond. Onze verloskundigenpraktijk maakt geen 20 weken echo’s, maar sturen de zwangere vrouwen door naar een echo centrum. Toevallig is dat hetzelfde echo centrum waar wij de pret echo hebben laten doen. Bij de eerdere pret echo had ik al aangegeven dat ik mij wel een beetje zorgen maakte om die 20 weken echo, dus die mevrouw was zo lief om al even wat verder te kijken en wat testjes van de 20 weken echo te doen. Dit zag er allemaal prima uit en kon ze voor nu geen grote afwijkingen vinden. Dit gaf een enorm goed gevoel en daardoor ging ik mij steeds minder zorgen maken.

Totdat we opnieuw onderweg waren naar het echo centrum voor de 20 weken echo. Ineens voelde ik mij hondsberoerd en was ZO bang dat ze toch iets zou ontdekken. We waren gelukkig niet heel vroeg, dus hoefden niet enorm lang te wachten in de wachtkamer. Toen ze ons opriep, stond ik te trillen op mijn benen. Ze begon bij het hoofdje, dit zag er allemaal prima uit. Daarna ging ze door naar het hartje, dit duurde voor mijn gevoel eeuwen en werd steeds zenuwachtiger maar dat zag er ook prima uit. Het duurde wat langer omdat ze daar verschillende testjes doet met kleuren en aangezien ons kindje niet heel rustig is als er een echo gemaakt word, moest ze een paar keer goed kijken. Uiteindelijk kon ik mij steeds meer ontspannen en ging ze steeds verder naar beneden. Het buikje had een goede omvang, ze telde bij beide handjes 5 vingertjes en bij beide voetjes 5 teentjes. Ook het ruggetje was goed ‘aangegroeid’.

Uiteindelijk kon ze vertellen dat alles er goed uit zag en dat ons kleine meisje helemaal goed gekeurd is tijdens de 20 weken echo. Daar zijn wij ontzettend blij om! We kunnen niet wachten tot ze helemaal volgroeid is en dat we haar in februari eindelijk kunnen ontmoeten.

Herkenbaar voor de zwangeren onder ons? De 20 weken echo maakt het toch wel spannend he!?

Bedankt voor het lezen!

Volg:
Esmee
Esmee

Find me on: Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?